Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Versatile - Traktorok Kanadából!

2019. április 09
7935
Versatile - Traktorok Kanadából!

Versatile traktorok a Start Agro kínálatában

Mint azt a már sajtóközleményünkben hírül adtuk, 2019-től a Start Agro Kft veszi át a Versatile traktorok hivatalos kereskedelmi, szerviz és alkatrész ellátási feladatait. A márka már évek óta jelen van hazánkban, ennek köszönhetően jelentős darabszámban dolgoznak Versatile traktorok Magyarországon. Az erőgépek pedig bebizonyították, hogy egyszerű konstrukciójuk mellett, megbízható, hatékony eszközök.
Versatile – kizárólag traktorok, kizárólag Kanadából

A Versatile több mint 50 éve gyárt törzscsuklós traktorokat a kanadai Winnipeg-ben. Több tulajdonosváltás után került 2007-ben az orosz Rostselmash többségi tulajdonába. Ettől függetlenül a világ nagy részére, így Magyarországra is csak kanadai tervezésű és kanadai gyártású erőgépek kerülnek értékesítésre. Ezt azért fontos leírni, mert a többségi tulajdonos oroszországi, rosztovi kombájngyárának termékeit hazánkban a Versatile traktorokkal együtt forgalmazták, gyakran Versatile márkanév alatt. Ez okozott némi félreértést a magyar piacon. A két márka viszont csak a tulajdonosi körében és néhány logisztikai tevékenység tekintetében fonódik össze. Európa számos országában az importőrük sem azonos és Versatile márkanévvel hivatalosan csak az észak-amerikai kontinensen forgalmaznak Rostselmash kombájnokat. Tehát amikor mi a Versatile márkát említjük, kizárólag a 4WD törzscsuklós-kerekes, DeltaTrack gumihevederes járószerkezetű, és MFWD nehéz-univerzális traktorokat értjük alatta, mert csak ezek a Versatile Európában elérhető termékei.

Versatile – Minőségi traktorokhoz minőségi szervizt

Cégünk legfontosabb célja, hogy az üzemelő gépek és a jövőbeni Versatile tulajdonosok számára a legmagasabb színvonalú, gyors, megfizethető szerviz-, és alkatrészellátást biztosítsa. A Mezőgazdasági termelésben és gépesítésben szerzett közel 15 éves tapasztalatunkból adódóan tudjuk, hogy az önjáró célgépek és vezér erőgépek kapacitása szűk időkeretben és/vagy nagy területen történő munkavégzésre van kalkulálva, így az állásidő az egyik legkritikusabb kérdés. Mindegy, hogy egy 100 hektáros gazdaság egyetlen modern traktoráról vagy egy nagyüzem 5-600 lóerős gépéről van szó, egyformán fontos számunkra ügyfeleink elégedettsége. Ennek érdekében szervizkapacitásunkat folyamatosan magasabb szinten tartjuk, mint amit az általunk értékesített eszközök száma indokol. Ezzel biztosítjuk a lehető legalacsonyabb reakcióidőt, mellette olyan gazdák is igénybe tudják venni szolgáltatásainkat, akik gépüket nem tőlünk vásárolták. A Massey Ferguson, McHale kiemelt partnereként és a Pneusej gabonavetőgépek márkaimportőreként már bizonyítottuk gazdálkodó ügyfeleinknek rugalmasságunkat és elkötelezettségünket. Hiszünk benne, hogy méltóképp fogjuk képviselni a Versatile márkát is.

Versatile – Nem csak nagyüzemeknek

Általános nézet, hogy a törzscsuklós kerekes és gumihevederes járószerkezetű traktorok kizárólag a mezőgazdasági nagyüzemek talajművelő erőgépei. Mi másként gondoljuk…

Szerintünk akár néhány száz hektáron is érdemes kerekes törzscsuklós traktort alkalmazni a nehéz őszi és a tavaszi talajmunkák elvégzésére. Miért?

Mert a 2018-as száraz ősz is bebizonyította, hogy vannak olyan extrém körülmények, ahol a nehéz-univerzális traktorok nem tudják hatékonyan üzemeltetni azokat a munkagépeket, amiket ideális viszonyok között is 100% terhelés mellett használnak. Egyre többen alkalmaznak forgatás nélküli talajművelési technológiát, vontatott nehéz-kultivátorokat, mélylazítót, nehéz magágykészítőt. A gazdálkodók üzemi tapasztalatai alapján azt állapítottuk meg, hogy a nehéz-univerzális traktorok  optimális körülmények mellett is gyakran 100%-os terhelés mellett tudják ezeket a gépeket üzemeltetni. Gyakori, hogy még ez az erő sem elég a munkagép elvárt munkamélységének vagy optimális üzemi sebességének eléréséhez. A nehéz-univerzális traktorok korlátja az adhéziós tömeg és a tömegelosztás a mellső és hátsó tengely között. A törzscsuklós traktorok nagyobb adhéziós tömeggel, jobb teherelosztással tudnak dolgozni, így a mellső kerekek nagyobb erőt tudnak leadni a talajra.

Egyre szűkebbek az adott talajművelési munkafázisra rendelkezésre álló idő. A Versatile 4wd és DeltaTrak traktorokkal ugyanazt a munkát akár fele annyi idő alatt lehet elvégezni mint egy nehéz-univerzális traktorral.
Optimális munkaminőség. Mivel egy nagy teljesítményű törzscsuklós traktor ugyanazt a munkagépet nagyobb sebességgel üzemelteti, a területteljesítmény növekedése mellett a munka minősége is javulni tud. Ez kritikus olyan eszközöknél mint a szántóföldi nehézkultivátorok, rövidtárcsák, amik kifejezetten nagyobb sebesség mellett végeznek szép munkát. Ezzel további munkaműveletek takaríthatók meg, nem igényel a talaj számos további műveletet.

Munkaerőhiány. Egyre nehezebb képzett szakembereket találni a mezőgazdaságban is. A Versatile traktorok a hatékonyabb, gyorsabb munkával időt takarítanak meg és ezzel akár 1-2 kezelővel kevesebb re van szükség a gazdaságban vagy a meglévő munkaerő átcsoportosítható más műveletekre. Emellett egyszerű, kézenfekvő kezelésüknek köszönhetően vezetőjük gyorsan kiképezhető és csökken a hibás működtetésből származó károk esélye.

Azok számára is van megoldásunk, akik ragaszkodnak a nehéz-univerzális kialakításhoz és egyszerű felépítésű, kezelésű traktort keresnek, igazi igáslovat nyers erővel, nagy tömeggel. Nekik ajánljuk a Versatile MFWD sorozatot, akár 365 lóerős 9 literes Cummins erőforrással, japánban gyártott full powershift erőátvitellel.
Kérje ajánlatunkat prémium kanadai Versatile traktorokra akár 5 év/6000 üzemóra kiterjesztett alkatrész garanciával és All Risk vagyonbiztosítással!

címkék: