Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Állattartó Telepek Megújítása Pályázat: milyen gépek férnek bele Massey Fergusonból?

2021. október 23
1763
Állattartó Telepek Megújítása Pályázat: milyen gépek férnek bele Massey Fergusonból?

 

Állattartó telepek megújítása pályázat –
milyen gépek férnek bele Massey Fergusonból?

 

Az állattartó telepek megújítása (ÁTK) pályázat keretein belül számos hatékony, prémium és kiváló ár/érték arányú Massey Ferguson erőgép, körbálázó és szálastakarmány gép érhető el. Traktorokból a 83 kW-os teljesítményhatáron belül találunk rendkívül egyszerű felépítésű „alap” elvárásoknak megfelelőt, de a teljes rugózásra, automata kormányzásra és prémium technológiai megoldásokra vágyó Gazdálkodók is megtalálják a maguk gépét a kínálatban.

Massey Ferguson 4700 M  - prémiumot hoz a mechanikus szegmensbe 

Az univerzálisan (szántóföld, szállítás, homlokrakodózás) használható gépek közül a legkisebb testű az MF 4700 M széria, amelyben 3 típust találunk 82 és 102 lőerő teljesítmény között. Mindhárom gép eleget tesz a pályázatban foglalt 83 kW-os maximum előírásnak. A traktorok 3.3 literes AGCO POWER, Stage V motorral vannak szerelve.  A lóerők talajra juttatásáról 12x12 fokozattal ellátott mechanikus kezelésű sebességváltó gondoskodik alapfelszereltségben. Itt két főcsoporton belül egyenként hat fokozatot találunk, amelynek előnye, hogy így „hosszabb” egy tartomány, nem csak 4 fokozat hanem 6 található benne.  Opcionálisan elérhető Dyna-2 sebességváltó is, ami egy power gombbal egészíti ki a sebváltót, így terhelés alatt egy fel/le fokozatot tudunk váltani. Az össz-fokozatszám pedig 24x24 ezesetben. A legtöbb MF 4700 M traktort elektro-hidraulikus menetirányváltóval szereli a gyártó.  


A fülkében a kategóriában nem szokványos funkciók is megtalálhatók, mint például a motorfordulat-memória, az elektromos hátsó emelőmű vezérlés vagy a kuplungfunkcióval ellátott fékpedál. A klímaberendezés, légrugós vezetőülés és utasülés is a felszereltség részei.  A traktorok hidraulika rendszere úgy van felépítve, hogy a hátsó hárompontra és a hátsó hidraulika szelepekre jut 65 l/perces kapacitás. A belső funkciók működtetésére (4WD, TLT, kormányzás) külön 27 literes szivattyú van fenntartva. Így garantáltan mindig jut elég hidraulika teljesítmény a munkaeszközökhöz.  A hátsó emelési kapacitás 3.000 kg, ami bőven elég a kategória munkagépeinek hatékony mozgatásához.


Massey Ferguson 5700 M  - az egyik legnépszerűbb univerzális erőgép

Az MF egyik legkeresettebb szériája az MF 5700 M, amiből a 110 lóerős verzió „fér bele” az ÁTK pályázatba. A 4.4 literes, négyhengeres AGCO POWER motor a nagy hengerűrtartalmával garantálja, hogy a lóerők nem a „szoftverből” jönnek, hanem ténylegesen rendelkezésre is állnak. A károsanyag kibocsátás a legmodernebb Stage V besorolású, ami díjnyertes megoldás a Fergusontól ugyanis a füstgázkezelő egység a kipufogó alatt kapott helyet, így egyáltalán nem akadályozza a kilátást.

A gépek már első ránézésre rendkívül jó kiállásúak, ami a kategóriában hosszú tengelytávnak, és a rendkívül nagy fülkének köszönhető. Az MF 5700 M esetében kétféle hajtómű közül választhatunk: egy 12x12 fokozatú mechanikus működtetésű az alapváltó, az opciós pedig a Dyna-4, ahol mind a 16 fokozatot terhelés alatt kapcsolhatjuk kézzel.  A mechanikus váltó esetében sem kell lábbal kuplungolnunk: a váltókaron található elektromos kuplunggomb megnyomásával mozgathatjuk a váltókart. 

A traktorok hidraulika rendszere ezesetben is két szivattyúval van ellátva: egy 33 l/perces a fentebb már említett belső rendszerekre jut, a tényleges munkaszivattyú pedig 58 liter/perces és kapacitása kizárólag a hátsó hárompont és a hidraulika szelepek működtetésére van fenntartva. Így garantálható, hogy mindig, minden körülmény között gyorsan és hatékonyan lehet működtetni a kapcsolt munkaeszközöket.   

A fülke rendkívül tágas, nagytraktorokét idézi a helykínálat. A kezelőszervek ergonomikusan kézreesnek.  Számos okos elektronikai funkció segíti a kezelőt: motorfordulat memória, fékpedál kuplungfunkció, elektro-hidraulikus menetirányváltó, hogy csak  pár példát említsünk. A kezelő kényelmét rugózott fülkével emelhetjük mindegyik típus esetében magasabb szintre.

A gépek kiválóan megfelelnek univerzális felhasználásra.  A szántóföldi munkát a nagy motor (4.4 liter) és a kategóriában kiváló 50 mázsa fölötti önsúly, a szállítást a már 1.850 f/p-en elért 40 km/h óra, míg a rakodózást a fékpedál kuplungfunkció valamint a gyári rakodó lehetőség segíti elő.  


Massey Ferguson 5S – prémium megalkuvás nélkül

A Massey Ferguson 5S a gyártó egyik legújabb traktorszériája, ami követi az MF 8S Év Traktora által megkezdett formai és technológiai újításokat.  A gépek oldalán már az MF új ezüst szablya motorháztető dekorációja látható, a fülkében pedig a legmodernebb technológiákat használhatjuk. Az ÁTK pályázatnak a 105 lóerős, MF 5S.105 típus felel meg.

A traktorok 4.4 literes, 4 hengeres AGCO POWER motorral vannak ellátva, Stage V füstgázkezelő rendszerrel. Az MF 5S széria lejtős motorháztető kialakítással rendelkezik, ami a piac egyik legjobb rakodós traktorává teszi. A visió üvegtetővel kiegészülve páratlan a kilátás a mozgatott teherre, illetve a traktor teljes környezetére.  Ebben a szériában már csak fél-powershift, terhelés alatt kapcsolható váltókat találunk. A kisebbik Dyna-4 16/16, a nagyobb Dyna-6 24/24 fokozattal rendelkezik. A váltók AutoDrive funkcióval vannak ellátva, aminek a használatával közútón gyakorlatilag automata váltót kapunk a felső és alsó kapcsolási fordulatszám értékek előre történő beállításával.

A hatékonyságról a 110 l/perces zártközpontos hidraulika rendszer gondoskodik.  Hátulra összesen 4 pár hidraulika szelepet rendelhetünk, de előre a fronthidraulikához is lehet kivezetni gyári hidraulika csatlakozást.  

Teljes rugózás érhető el a gépekhez (fülke, mellsőhíd), ami prémium vezetőüléssel egészül ki.  Az opcionális Datatronic 5 monitoron keresztül ISOBUS-os munkagépeket és számos traktorfunkciót is kezelhetünk. Az MF 5S-es gépekhez gyári automata kormányzás, szakaszvezérlés és változó mennyiségű anyagkijuttatás mind elérhető.  A belsőben a kartámlára épített Multipad joystick teszi a kezelést egyszerűvé és hatékonnyá.

A traktorok építésénél a gyártó arra törekedett, hogy a tengelytáv minél hosszabb legyen, ami által a lóerők jobban „leérnek” a talajra, az erőgép nem pattog el a talajtól.   


Massey Ferguson szálastakarmány gépek – kaszák, rendképzők, rendterítők

A Massey Ferguson teljeskörű szálastakarmány gépkínálattal rendelkezik, amely kaszákat, rendképzőket és rendterítőket tartalmaz.  A kínálatban megtaláljuk a kisebb gazdaságokat kiszolgáló gépeket (2.4 m-es tárcsás kasza, rendképzők 3.6 métertől) és a nagygazdasági, akár 4 rotoros rendsodrókat és 9 m-es pillangó kaszákat is. A választás az Öné mire van szüksége!

- tárcsás kaszák: 2.4  - 4.0 méter munkaszélesség között.  Hátsó hárompontra függeszthető, vontatott és frontkaszák is elérhetők

- háromdimenziós talajkövetésű prémium frontkasza: 3.1 méter munkaszélesség, teljes 3D talajkövetés

- rendképzők: 1 rotoros 3.6 métertől egészen a 4 rotoros, 14 méter munkaszélességűig

- rendterítők: 4 métertől egészen a 13 méteres verzióig 

 

RÉSZLETEKÉRT ÉS AZONNAL ELÉRHETŐ KÉSZLETGÉPEKÉRT ÉRDEKLŐDJÖN ALÁBB:

Szolnok, Heves, Nógrád megye: +36 70 776 9001

Pest, Bács, Csongrád, Békés megye: +36 20 390 6190

Hajdú, Szabolcs, Borsod megye: +36 20 390 6535

 

címkék: