Precíziós vetéstechnika :

Szemenkénti vetőgépek építése

Szemenkénti vetőgépek építése

A Start Agro Kft összefogásban a Bugaci Aranykalász Zrt-vel a precíziós szemenkénti vetés új dimenzióját kínálja.

Vállaljuk 6 és 12 soros vontatott szemenkénti vetőgépek építését a legmodernebb technológia alkalmazásával.

Használt elemek felhasználásával

- gerendely,

- futómű

Új, preciziós elemek beépítésével

- amerikai gyártású vetőkocsi

- elektromos hajtású adagolóegység a Precision Planting cégtől

- Precision Planting ejtőcső és Vave Vision vetésellenörző szenzor

- igény szerinti érzékelő és vezérlő rendszerek a Precision Planting eszközeiből építve

ajánlatot kérek

 

20/20 SeedSense monitor - Vetésellenőrzés és vezérlés egyben

20/20 SeedSense monitor - Vetésellenőrzés és vezérlés egyben

A 20/20 SeedSense monitor a Precision Planting legkifinomultabb terméke. Egy csúcstechnológiás vetésellenőrző rendszer, ami figyeli a tőszámot, a tőszám egyenletességet, a leszorítóerőt, a kocsik futását, vákuumot, sebességet, területet. Az optimálistól eltérő paraméterekre hangjelzéssel és vizuálisan is figyelmeztet. A 20/20 SeedSense ezzel együtt egy vezérlőrendszer is, feladata a vetőgépre épített Precision Planting komponensek irányítása, a vetés adatait folyamatosan gyűjti és a csatlakoztatott GPS és Apple Ipad segítségével térképen jeleníti meg. Így a kelés után, a növények fejlődése során is rendelkezésre állnak a vetési paraméterek a tábla mindnen négyzetméteről. A RowFlow modullal kiegészítve a 20/20 SeedSense GPS alapú szakaszolást, soronként változtatható tőszámot/tőtávot (Vset magadagolóval) tud vezérelni.

eSet – a pontosabb tőszámért

eSet – a pontosabb tőszámért

 

Az E-set a John Deere vetőgépek pontosságának javítására használható kiváló eszköz. Az E-set adagolóegységet csak egyszerűen be kell szerelni a gyári magadagoló helyére és máris nagyságrendekkel pontosabb tőszám és tőtávolság érhető el. Érzéketlen a frakció változására és a vákuum beállítására. Csak töltse fel a magtartályt és indulhat a vetés. A hozam pedig az elvárható legjobb lesz.

vSet – vessen 99%-os precizitással

vSet – vessen 99%-os precizitással

 

Készüljön fel a tőszámpontosság (minimális kihagyás és dupla vetés) új dimenziójára! Az elektromos V-Drive hajtással felszerelt V-Set számára a 99% feletti tőszámpontosság még nagyobb vetési sebesség mellet sem egy elméleti teljesítmény. Tökéletes pozícionálás és maglesodrás. Hosszú kísérleti folyamat során meghatározott optimális ejtési pozíció. A V-Set a szemenkénti vetés csúcsát jelenti a piacon.

 

vSet Select – Van még ennél tovább?

vSet Select – Van még ennél tovább?

 

A gazdálkodó gondosan választja ki a megfelelő hibridet az adott termőhelyi körülmények alapján, hogy maximalizálja az elvárható átlag hozamot. De mi a helyzet a heterogén területekkel, amelynek egyes részein egy másik hibrid hozná a legjobb termést? A V-Set Select egy vetőkocsin, egy adagolóegységgel van felszerelve. Viszont automatikusan vagy manuálisan kiválasztható, hogy a két külön tartályba töltött kétféle hibrid közül melyik kerüljön vetésre. Így önnek nem kell kompromisszumot kötnie a vetőmag kiválasztása során.

 

WaveVision – magvezetés és érzékelés

WaveVision – magvezetés és érzékelés

 

Mi teszi az E-Set és V-Set adagolóegységekkel elérhető kiemelkedő tőtávegyenletességet tökéletessé? A WaveVision ejtőcső. A ma kapható pneumatikus szemenkénti vetőgépek 90%-a rendelkezik egy kard alakú ejtőcsővel, ami a magot eljuttatja az adagolótól a magárokba. A tőtáv pontatlanságának legfőbb oka, hogy ezek kialakítása nem tökéletes, így a mag akár többször is véletlenszerűen irányt vált esés közben, ezzel módosítva a magok érkezési pontját. A WaveVisionelőnye, hogy nincs beépített szenzor, amin a mag megpattanva irányt vált. Ehelyett az érzékelő a vetőcsövön kívül, az ejtőcső alján helyezkedik el. Az ultrahangos tömegmérésnek köszönhetően a szenzor érzéketlen a szennyeződésekre és még akkor is észleli a dupla vetést, ha a két mag egymás mellett halad el a csőben. Precision Planting adagolóegységei tökéletes időzítéssel, optimális helyen ejtik a magot, így az végigcsúszva az ejtőcsövön ott landol, ahol kell.

Keeton – kelés kipipálva

Keeton – kelés kipipálva

 

A Keeton volt a Precision Planting első terméke, de a mai napig meghatározó része a kínálatnak. Az eszköz egy egyszerű „pálca”. Feladata, hogy a „V” alakú magárok szélére került magokat a helyükre terelje, valamint az összes magot gyengéden a magárok fenekére nyomja. Ennek köszönhetően a vetési mélység egyenletes, a talajkontakus pedig megfelelő lesz. Ez eredményezi a tökéletesen egyenletes kelést. A Keeton egy vagy két beépített csővel is rendelhető, mellyel folyékony talajfertőtlenítő és/vagy starter trágya is kijuttatható

DeltaForce egydülálló talajnyomásvezérlés

DeltaForce egydülálló talajnyomásvezérlés

A DeltaForce szerepe, hogy a vetőmag mindig ideális talajviszonyok közé kerüljön. Az optimális vetési mélység fenntartása nehéz feladat. Változó leszorítóerőre van szükség a vetőkocsin a talajállapot táblán belüli változása és a sebesség változása esetén is. A DeltaForce egy hidraulikus talajnyomásszabályzó rendszer, ami egyedülálló módon a vetőkocsi talajra nehezedő tömegét laza talajon akár csökkenteni is tudja, megakadályozva ezzel a felesleges talajtömörödést a mag körül. Tömörödött vagy kötött talaj, magas vetési sebesség esetén akár több száz kilogrammig növeli a DeltaForce a kocsik leszorítóerejét így a mag minden körülmény mellett az optimális mélységbe kerül.

SpeedTube - nagysebességű vetés pontosan!

SpeedTube - nagysebességű vetés pontosan!

A Precision Planting legutóbbi fejlesztésével létrehozta a piacon az egyetlen olyan rendszert, ami képes a vetésmélység, a tőszám és a tőtáv egyenletességének 99% feletti értéken tartása mellett  megduplázni a vetés sebességét.  Ez a termék a SpeedTube. Számos gyártó ígér nagysebességű vetést a tőszám pontos tartása mellet, de egyedül a SpeedTube használatával (a DeltaForce és vSet2 elengedhetetlen kellék) tartható a fenti három paraméter mindegyike. Az ejtőcső helyére építhető kanalas magtovábbító, az adagolótól átvett magot a gumiheveder segítségével juttatja a magárokba. Kerületi sebessége megegyezik a vetőgép haladási sebességével, iránya ellentétes így a mag pontosan függőlegesen esik ki belőle, az elpattanás esélye "0"!