Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!
Ez a cikk archiválva lett. A weboldalról már közvetlenül nem elérhető.

Vermande Spider S2000

2018. március 09
695
Vermande Spider S2000

A Vermande cég 25 éves fejlesztési és gyártási tapasztalattal 2017-ben megalkotta a Spider S2000 önjáró eszközhordozót, mellyel új kategóriát teremtett egyrészt saját kínálatában, másrészt a kompakt önjáró eszközhordozó gépek piacán. A Spider nem csak egy önjáró permetező! Sokoldalú felhasználásának csak a képzelet szab határt. Mellső és hátsó függesztőművel is felszerelhető, ezekre a hibridkukorica címerező- apasor kivágó adapterektől, a sorközművelő, műtrágya kijuttató gépeken át a permetező keretekig számos munkaeszköz felszerelhető. De a Vermande Spider S2000 nem csak ettől válik egyedülállóvá a piacon. Kompakt kialakítása, alacsony tömege ellenére szinte mindent tud, amit a "nagyok". A nyomtáv fokozatmentesen állítható hidraulikusan 240 és 360cm között, a hasmagasság pedig 150 és 200!!! cm között állítható hidraulikusan menet közben. Mindezeket egyszerű, robusztus műszaki megoldásokkal teszi. Ezeknek köszönhetően állítható keménységű, kerekenként független, adaptív hidro-pneumatikus rugózással rendelkezik, amivel a terepviszonyoknak megfelelően hidraulikus terhelés áthelyezéssel biztosítja az állandó tapadást. Lejtős terepen a rendszer hossz- és keresztirányú lejtőkiegyenlítésre képes! A terepjáró képességet fokozza, hogy az állandó hidrosztatikus összkerékhajtáshoz a munkafolyadékot két szivattyú biztosítja. Egyik a mellső, másik a hátsó kerékmotorokhoz szállít. A hajtás két fokozatú, így országúton alacsonyabb motorfordulat mellet gazdaságosabb vonulást tesz lehetővé. Mindezeket összegezve, mindamellett, hogy a konstrukció egyszerű és robusztus, a járószerkezet az általunk ismert legmodernebb és legkifinomultabb rendszer a piacon. A Spider S2000 ennek ellenére nem egy túlsúlyos "behemót". Alacsony össztömegének köszönhetően nem hagy mély nyomokat a kora tavaszi munkák során és általában kíméletes a talajjal.

A gépet egy 134 lóerős Kohler dízelmotor hajtja. Különlegessége a nagy nyomaték (500Nm@1400 1/min) és a 3 év/2000 üzemóra garancia mellett, hogy sem adalékos SCR katalizátorral, sem részecskeszűrővel nincs felszerelve! A hűtőrendszerben változtatható forgásirányú hidromotoros ventilátor dolgozik. A munkaeszközök, a kormányzás hidraulikus ellátását pedig változó geometriás szivattyú végzi. A beszállítók a hidraulikus komponensek esetében is világcégek. A szivattyúk Sauer, a kerékmotorok a piacon elismert Poclain termékei.

A kezelő kényelmét és biztonságát egy class 4. besorolású, túlnyomásos kabin biztosítja. A klíma, az aktív szenes szűrő, a hűtőrekesz, a légrugós ülés és a rádió mind alaptartozékai a fülkének. 4db vékony tetőoszlopának és panoráma üvegeinek köszönhetően 360 fokos kilátást biztosít minimális holttér mellet. A gyártó arra is figyelt, hogy a belső kezelőszervek és visszajelző készülékek se zavarják az eszközökre történő rálátást. Valamennyi kezelőegység elektromos, a menetirány, menetsebesség és a legfontosabb elektromos és hidraulikus funkciók a kezelőkarra kerültek. A kormányoszlop billenthető a kényelmes beszállás és kezelőpozíció érdekében.

A permetező tartály a Vermande többi típusától eltérően a Spider S2000 esetében nem osztott és nem a kerekek nyomvonalában, hanem az önjáró alváz tetején található. Számos piactárstól eltérően súlypontja a "tengelyek" közé esik, így töltöttségi szinttől függetlenül a mellső és hátsó kerekek közti tömegeloszlás állandó. A felépítés tehát a gép elajétől a végéig: mellső függesztőmű(opció) - fülke - permetlétartály - motor - hátsó függesztőmű. A kerekek nyomvonalában(mellső és hátsó kerék között) a jobb oldalon az üzemanyag tartály és egy tárolórekesz, a bal  oldalon két zárható rekeszben a vegyszerbekeverő és a kézmosó kapott helyet. A gépet a magyarországi igényeknek megfelelően 260 l/ perc teljesítményű membrándugattyús szivattyúval szerelik, ami még a legnagyobb elérhető keretméret esetén is megfelel. A szívó és nyomó ági szelepek elektromos motorral válthatóak, ehhez egy rádiófrekvenciás távirányító tartozik, amit vegyszer bekeverés során a kezelő a fülkéből kiszállva magánál tarthat. Ez is egy különleges ritkaság az alapfelszereltségben.

A keretek széles választéka áll rendelkezésre 12- től 24 m munkaszélességig. A legnagyobb, 24m-es keret alumíniumból készül így a tömege nem sokkal több mint egy 18m-es acélkereté. Természetesen légrásegítéses keretek is rendelhetők, rozsdamentes acélból 18m munkaszélességgel egy ventilátoros kivitel, a 24m-es ikerventilátoros. A levegő a keretre szerelt alumínium légterelőkön lép ki a permetlé sugárral párhuzamosan. Minden kerettípus esetében inox permetlécső és 3-as rotoros fúvókatartó az alapfelszereltség. A keret és a permetezési funkciók a joystick karon lévő gobok vezérlik.

A permetezőt a Teejet által gyártott elektronika vezérli a menetsebességnek megfelelően állandó lémennyiséget biztosítva. A keret méretétől függően 5, 7 vagy 9 szakaszos rendszer kérhető. Az egység kiegészíthető a Teejet GPS párhuzamvezető eszközeivel, amik az automatikus keretszakaszolást is biztosítani tudják.

Amitől a Vermande Spider S2000 több mint egy önjáró permetező,

címkék: