Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Újdonságok a Pneusej kínálatában

2017. január 10
2022
Újdonságok a Pneusej kínálatában

Az egyik fontos termékfejlesztés az Optimus sorozatot érinti. Ez volt a szlovák vállalat első olyan terméke, ami vontatott kivitelben, óriási tartálykapacitással (4600 liter), kifejezetten a nagyobb üzemméretű gazdaságok számára készül, hatékony, nagy sebességű munkavégzésre. Számos forgalmazó mellett a Start Agro is jelezte a gyártó felé a gazdálkodók igényét egy nagyobb csoroszlyanyomással bíró eszközre. Bár az Optimusra szerelt DXD dupla tárcsás vetőelemek 50kg feletti maximális csoroszlyanyomásukkal átlag feletti talajba hatolást és nagy vetési sebességet biztosítottak, minimális talajelőkészítés,  vagy extrém vetési körülmények között nem hoztak kiemelkedő teljesítményt. A Pneusej 2017-től a Fantom gépcsládon bemutatott DD vetőelemeket szereli az Optimus vetőgépekre is. A 120 kg behúzóerő és a gépcsalád egyéb paraméterei egydülállók a talajművelő egység nélküli, konvencionális vetőgépek között, igazán nagy sebességű, hatékony művelést biztosítanak.

A Pneusej a precíziós növénytermesztés irányába is tett újabb lépéseket. Bevezzette az RDS iSOCAN ARTEMIS fedélzeti vezérlőegységet. Nem ez az első ISOBUS kezelőterminál a kínálatban. A német Müller Elektronik évek óta szállít ilyen eszközöket a gyár részére. Az Artemis viszont rugalmasabban kezeli a különböző kijuttatási térkepeket, emellett egyidejűleg akár 4 elektromos adagolóegység hajtást is tud kezelni. Miért szükséges ez? Az Optimus 600 készül osztott tartállyal is, így egyidejűleg képes műtrágyát és vetőmagot is kijuttatni két független adagolóegységgel. A Fantom 600 ennél is tovább megy. A 3400 literes magtartályra egy további 1400 literes műtrágya tartály is illeszthető. Ez 4db Isobus vezérlésű adagolóegységet jelent. Az Artemis további előnye, hogy jóval egyszerűbb és kevésbé igényes a kalibráció.

Végül, de nem utolsó sorban, szintén piaci visszajelzések nyomán a Fantom gépcsalád 2016-os bemutatása után 2017-ben egy újabb taggal bővül. A 3m munkaszélességű modell mellett immár 4m-es fix vázas eszköz is helyet kap a kínálatban. Természetesen emellett továbbra is rendelhető 4 m-es, hidraulikus csukású változat is.

A Pneusej láthatóan nagy léptekkel fejlesztett az elmúlt években és várhatóan még 2017-ben további újdonságokat fog bemutatni.

címkék: