Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Pneusej – pneumatikus gabonavetőgépek

2017. február 28
2304
Pneusej – pneumatikus gabonavetőgépek

 

    A Pneusej elkötelezettségét jól bizonyítja, hogy az elmúlt öt év során jelentős fejlesztések történtek a meglévő termékeiken. Ilyenek a DXD dupla tárcsás csoroszlyák 5-től 50kg-ig állítható terheléssel, vagy az elektromos magadagoló meghajtás. Ezek mellett a két éve bemutatott nagy tartálytérfogatú, vontatott Optimus vetőgép után idén a Venga és a Fantom típusokkal bővült a gyártó kínálata. Mindezeken felül a gyártástechnológiát is folyamatos fejlesztés jellemzi, a legutóbbi ezekből az új porfestő üzem beindítása.

   A termékkínálat szinte minden gazdálkodói igényt kielégít, a gyárban 3-8m munkaszélességben készülnek pneumatikus gabonavetőgépek. A függesztett gépek 3, 4, 4.5, 5 és 6m változatban választhatók akár forgóboronával kombinálva is. Ezekhez jelenleg 3 különböző csoroszlyatípus érhető el, melyek közül a magyar igényeknek a DXD dupla tárcsás csoroszlya felel meg. A Pneusej vetőgépek mindegyike eredeti Accord magadagolóval készül, mellyel rendkívül precízen, 1,5-350 kg között fokozatmentesen állítható a kivetett mag mennyisége.

   A függesztett és vontatott vetőgépek közötti átmenetet az új Venga típus képviseli. Moduláris felépítésének köszönhetően ez az eszköz függesztett és vontatott változatban is létezik, így már akár 90 lóerős traktorral is üzemeltethető egy 6 méteres eszköz. A Venga 4, 4.5, 5 és 6m munkaszélességgel, 1800 literes központi magtartállyal és a megújult DXD RC II tárcsás csoroszlyával új korszakot nyit a gabonavetésben.

   A Pneusej a nagyüzemek igényei alapján fejlesztette ki az Optimus vetőgépet. A szállítókocsira szerelt magtartály 4600 literes, a 6 vagy 8 méteres gabonasín szabványos hárompont függesztéssel kapcsolódik a szállítókocsihoz. A 6 méteres változat osztott tartállyal a vetés mellett egyidejűleg műtrágya adagolást is végez. A szállítókocsira gabonasín helyett 8 soros szemenkénti vetőgép is szerelhető, ebben az esetben a tartály és az adagolóegység a műtrágya adagolását, elosztását végzi.

   A Venga mellett a 2016-os év másik újdonsága a Fantom vetőkombináció. A 3, 4, 4.5, 5 és 6m munkaszélességben elérhető eszköz 510mm átmérőjű, két sorban elhelyezett tárcsalapjaival megfelelő talaj-előkészítést végez a vetőcsoroszlyák előtt. A csoroszlyák nyomása hidraulikusan állítható 120 kg-ig. A központi magtartály 3400 literes és az Optimushoz hasonlóan osztott kivitelben is létezik. Mint mindegyik Pneusej vetőgép, a Fantom is Müller márkájú kezelő- és művelőút vezérlő egységgel kerül forgalomba.

   Az újdonságokkal együtt a Pneusej kínálata teljessé vált, szinte nincs olyan gazdaság amelynek gépparkjába ne lenne illeszthető valamelyik modell. A cég teljes egészében a gabonavetőgépek fejlesztésére és gyártására specializálódott, a vállalat mezőgazdasági nagyüzeme a teszteléshez, gyártástechnológiai- és gyártmányfejlesztésekhez megfelelő hátteret biztosít. Ennek eredménye az a kiemelkedő minőség, ami csak a prémium márkákat jellemzi.

címkék: