Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

MF 8700 – a valaha épített legerősebb Massey Ferguson traktor

2017. október 24
2280
MF 8700 – a valaha épített legerősebb Massey Ferguson traktor

A Massey Ferguson 8700-as szériája 5 modellből áll 270 és 400 LE teljesítmény között. Olyan gazdaságok számára ajánlja a gyártó a ”vörös óriás” gépeket, melyek kimagasló teljesítményt szeretnének elérni nagy területeken bármiféle kompromisszum meghozatala nélkül. Igazi vezérgépek a nagy MF-ek 8.4 l-es SISU motorokkal, Dyna-VT fokozatmentes hajtóművekkel és meggyőző tengelytávval.




FÜLKE –  Belépőjegy az első osztályra
Rendhagyó módon, kezdjük a termékbemutatást a fülkével, ugyanis a meggyőző erő mellett itt érzi igazán az ember, hogy prémium termékben ül. A négy oszlopos, extra nagy méretű kabin kiváló kilátást eredményez előre, illetve hátrafelé a mozgatott munkaeszközre egyaránt.  A teljesen fokozatmentes Dyna-VT hajtóművet kezelhetjük a jobb oldalon található T alakú karral (Exclusive felszereltségnél joystick) vagy az irányváltóba integrált Power Control karral. Bármit is választunk, a kezelés pofonegyszerű a karok előre és hátrafelé mozgatásával. A kényelemről díjnyertes fülkerugózási rendszer gondoskodik  fülkéből állítható csillapítással. Szállításhoz és talajmunkához, változó felületekhez külön keménységet állíthatunk be. A műszerfal és a monitor színes kijelzőt kaptak követve a modern trendeket. A kis kiegészítők jelentik sokszor az igazán nagy különbséget: az MF nagytraktorok rádiója (akár MP3 lejátszással), automatikus klímaberendezése, elforduló súlyérzékelős légrugós ülése, hűtőboxa mind az Ön kényelmét szolgálja.


Motor, váltó – erő(teljes) irányítással
A kényelem mellett azonban a teljesítmény és használhatóság az elsőszámú szempontok. Az MF traktorok már hosszú évek óta SISU (AGCO POWER) motorokat használnak és az MF 8700-ba épített 8.4 l-es hathengeres erőforrás sem új fejlesztés. Eddig több tízezret gyártottak belőle, a fejlesztések pedig átgondoltak rajta. Magyarországi, saját tapasztalataink alapján az üzemanyag megtakarítás egyes versenytársakhoz képest akár 20-25% is lehet.  Ez egyrészt az SCR rendszernek köszönhető, másrészt a kiváló erőátvitelnek. Az MF8700-as traktorok már a 3. generációs SCR rendszert használják és teljesítik a kötelező, legvégső Tier 4 final környezetvédelmi előírásokat. A fogyasztáscsökkenés azonban nem mehet a teljesítmény rovására: az MF8700 akár 400 LE-vel, 1.540 Nm-es nyomatékkal is rendelhető. A hatékonyság másik összetevője a Dyna-VT fokozatmentes hajtómű. Ebben a kategóriában ez a váltótípus a legjobb megoldás: nincs teljesítménylyuk, pazarló gázadások vagy a motor túlzott pörgetése. Azonban ne feledkezzünk meg arról az előnyről sem, hogy a kapcsolt munkagép talajmunkánál az optimális munkatempóval üzemeltethető függetlenül a körülményektől.



Tömeg és tengelytáv – itt nincs fogyókúra!
Ekkora teljesítményhez tömeg és méretek is szükségesek.  A vörös vezérgépek akár 18 tonnáig súlyozhatók (max. járműössztömeg), a hátsó háromponton 12 tonnát emelhetnek. Az eszközök gyors mozgatásáról 205 l/perces zártrendszerű hidraulikarendszer gondoskodik. A tengelytáv pedig meggyőző 3.1 m-es, ami a robosztusságot, az erő talajra leérését, valamint a vonóerőt garantálja.
A nagy MF traktorok is elérhetők az Austro Diesel egyedülálló finanszírozási konstrukciójával. Itt a kialkudott vételárat 3 év alatt, 25% kezdő befizetéssel, 4 egyenlő részletben szükséges kifizetni. A kamat pedig 0%!