Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Megnyílt a Kertészeti gépek pályázata

2017. január 08
2037
Megnyílt a Kertészeti gépek pályázata

 

Az idei pályázat esetében is jelentősen változtak a szabályok a korábbi kertészeti pályázatokhoz képest. A támogatható eszközök között a traktorok teljesítményének felső határa ugyan 75-ről 80kW-ra emelkedett, ehhez azonban a pályázó árbevételének 75%-a kertészeti tevékenységből kell származzon. Ugyanez igaz a talajművelő eszközök(ekék, lazítók, tárcsák, kultivátorok, stb.) beszerzésére. A traktorok esetében további kitétel, hogy a támogatási összeg felső határa 5 Millió Forint.

A fenti kitételek nem vonatkoznak az egyéb kertészeti gépek vásárlására, így a vontatott és az önjáró kertészeti betakarítógépek beszerzésére sem. Nem támogatottak az öntözéssel, természeti károk megelőzésével és a post harvest tevékenységekkel kapcsolatos beruházások.

A támogatási kérelmeket 2017. ajnuár 6-tól lehet benyújtani forráskimerülésig, de legkésőbb 2018. december 18-ig. A beérkezett pályázatokat több ütemben dolgozzák fel, az első ütem esetében 2017. január 19-ig lehet kérelmeket benyújtani. A további értékelési határnapok a felhívásban megtalálhatóak. A megvalósítást a kérelem benyújtását követő napon saját felelősségre meg lehet kezdeni. A beruházások lebonyolítására 24 hónap áll rendelkezésre. A támogatott projektek esetében a támogatás összegének 50%-a előlegként lehívható lesz.

A Start Agro Kft teljes körű szolgáltatása kiterjed a pályázati szaktanácsadásra, a gépek beszerzésére és a finanszírozási ügyintézés koordinálására is.

Keressen bennünket bizalommal!

A felhívás mellékleteivel együtt elérhető itt

címkék: