Menü
Üdvözöljük a Start Agro oldalán!

Megjelent a Kertészeti gépek pályázata

2016. július 12
2021
Megjelent a Kertészeti gépek pályázata

Az idei pályázat esetében jelentősen szűkült a támogatott gépek köre a 2013-as kertészeti pályázathoz képest. A szűkülés első sorban a talajművelő eszközök körét érintette. Megmaradt viszont a kerekes traktorok támogatása 75 kW motorteljesítményig. Bővülés szinte csak az öntözés területén tapasztalható, az öntözöberendezések és rendszerelemek szinte teljes köre a támogatott beruházások közt szerepel.

Újdonság, hogy a korábbi pályázatokkal ellentétben, már nem csak a gépkatalógusban szereplő gépek között lehet válogatni. A feltételek viszont szigorúak, a támogatási összeg meghatározásához két szállítói ajánlatot kell benyújtani, melyből az alacsonyabb árú képezi a támogatás alapját. Emelett bizonyíthatóan a támogatott gépcsoportok valamelyikébe be kell tudni sorolni az adott eszközt.

Az idei kertészeti géptámogatás rendkívül szoros határidőkkel dolgozik. A támogatási kérelmeket 2015. május 18, reggel 8:00-tól lehet benyújatani forráskimerülésig, de legkésőbb június 1-ig. A megvalósítást a rendelet hatályba lépésétől (2015. május 6.) saját felelősségre meg lehet kezdeni és legkésőbb szeptember 21-ig be kell felyezni. A kifizetési kérelmek benyújtásának határideje 2015. október 5.

A Start Agro Kft teljeskörű szolgáltatása kiterjed a pályázatok megírására, a gépek beszerzésére és finanszírozási ügyintézés segítésére is.

Keressen bennünket bizalommal!

A rendelet mellékleteivel együtt elérhető itt

 

címkék: